Окремі проблеми правової регламентації виявлення та вилучення наркотичних засобів - Рось, А. В.; Ros, A. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7021-3672; Сухоруков, Г. Г.; Sukhorukov, H. H. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.). – Харків: ХНУВС, 2019. – С. 127-129., 2019)
Автором зазначено, що на даний час правоохоронні органи мають низку проблем, пов’язаних з недосконалістю законодавчої регламентації, зокрема порядку виявлення та вилучення заборонених до обігу речей, що ускладнює, а іноді унеможливлює проведення слідчих (розшукових) дій відносно осіб, які підозрюються у вчиненні злочинів у сфері наркообігу, тим самим надаючи можливість злочинцям уникнути кримінальної відповідальності за дані злочини. Тож, викладені проблемні питання потребують подальшого опрацювання та відповідного законодавчого вирішення.

The author noted that at present law enforcement agencies have a number of problems related to the imperfection of legislative regulation, in particular the procedure for identifying and seizing complicating things prohibited for circulation, and sometimes it makes it impossible to conduct investigative (search) actions against persons suspected of committing crimes in drug trafficking, thereby providing an opportunity for criminals to avoid criminal liability for these crimes. Therefore, the stated problematic issues require further elaboration and an appropriate legislative solution.

Автором отмечено, что в настоящее время правоохранительные органы имеют ряд проблем, связанных с несовершенством законодательной регламентации, в частности порядка выявления и изъятия запрещенных к обороту усложняющих вещей, а иногда делает невозможным проведение следственных (розыскных) действий в отношении лиц, подозреваемых в совершении преступлений в сфере наркооборота, тем самым предоставляя возможность преступникам избежать уголовной ответственности за данные преступления. Поэтому изложенные проблемные вопросы требуют дальнейшей проработки и соответствующего законодательного решения.
Рось, А. В. Окремі проблеми правової регламентації виявлення та вилучення наркотичних засобів / А. В. Рось, Г. Г. Сухоруков // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VIII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 6 груд. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 127-129.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; наркоспоживання; наркопотребление; drug use; наркозлочинність; наркопреступность; drug crime; незаконний обіг наркотичних засобів; незаконное обращение наркотических средств; drug trafficking; виявлення наркотичних засобів; обнаружение наркотических средств; drug discovery; вилучення наркотичних засобів; изъятие наркотических средств; seizure of drugs; підстави для затримання особи; основания для задержания личности; grounds for detaining a person; проведення слідчих (розшукових) дій; проведение следственных (розыскных) действий; carrying out investigative (detective) actions