До питання про соціальну тривожність курсантів навчального закладу - Саппа, М. М.; Sappa, M. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2242-1004 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 36-39, 2017)
Розглянуто соціальну тривожність курсантів відомчого навчального закладу. Проаналізовано її зв’язок із специфікою освітнього середовища навчального закладу, зосереджено увагу на адміністративно-командному стилю взаємин, що панує у таких закладах.

The social anxiety of cadets of the departmental educational institution was considered. Its connection with the specifics of the educational environment of the educational institution is analyzed, attention is focused on the administrative-team style of relationships that prevails in such institutions.

Рассмотрена социальная тревожность курсантов ведомственного учебного заведения. Проанализирована ее связь со спецификой образовательной среды учебного заведения, сосредоточено внимание на административно-командном стиле отношений, царящих в таких заведениях.
Саппа, М. М. До питання про соціальну тривожність курсантів навчального закладу / Микола Миколайович Саппа // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 7 квіт. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 36-39.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; відомчі навчальні заклади; ведомственные учебные заведения; departmental educational institutions; Психологія. Рsychology. Психология; соціальна тривожність; social anxiety; социальная тревожность; адміністративно-командний стиль взаємин; administrative and command style of relations; административно-командный стиль взаимоотношений; курсанти; cadets; курсанты; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология