Інформація: до питання про змістову еволюцію терміна - Бакумов, О. С.; Bakumov, O. S.; Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Гудзь, Т. І.; Gudz, T. I.; Венглінський, О. О.; Venhlinskyi, O. O.; Марчук Микола Іванович; Тетяна Гудзь (Право і безпека. - 2021. - № 3 (82). - С. 19-28, 2021)
Проаналізовано інформацію як певний термінологічний концепт еволюційного характеру та міждисциплінарного значення. Визначено походження цього терміна та вказано на особливості трансформації його змісту у процесі розвитку людства. Визначено основні підходи до розуміння терміна «інформація» з урахуванням галузевого розмежування наукових знань. Акцентовано увагу на поліваріативному сприйнятті інформації як об’єкта правового регулювання. Доведено, що законодавче визначення терміна «інформація» має представляти державну політику як із погляду загальнообов’язковості, так і з перспективи її відповідності наявному державно-правовому устрою. Наголошено, що в умовах інформаційної гібридної війни, яка на сьогодні відбувається на теренах України, інформація відіграє важливу роль і здатна стати не лише ефективним інструментом організації суспільства, але й вагомим консолідуючим фактором.

Information is analyzed as a certain terminological concept of evolutionary nature and interdisciplinary significance. The origin of this term is determined and indicated on the peculiarities of the transformation of its content in the process of human development. The main approaches to understanding the term "information" are identified, taking into account industry segregation scientific knowledge. Emphasis is placed on the multivariate perception of information as an object of legal regulation. It is proved that the legislative definition of the term "information" should represent the state policy both from the point of view of universality and from the perspective of its compliance with the existing state and legal system. It is emphasized that in In the conditions of information hybrid war, which is currently taking place in Ukraine, information plays an important role and can become not only an effective tool for organizing society, but also a significant consolidating factor.

Проанализирована информация как некий терминологический концепт эволюционного характера и междисциплинарного значения. Указано на происхождение этого термина и трансформацию его содержания в процессе развития человечества. Определены основные подходы к пониманию термина «информация» с учетом отраслевого разграничения научных знаний. Акцентировано внимание на поливариативном восприятии информации как объекта правового регулирования. Доказано, что законодательное определение термина «информация» должно представлять государственную политику с точки зрения не только общеобязательности, но и соответствия существующему государственно-правовому устройству. Отмечено, что в условиях информационной гибридной войны, которая сегодня имеет место в Украине, информация играет важную роль и способна стать эффективным инструментом организации общества.
Information: on the question as for the meaningful evolution of the term
Информация: к вопросу о содержательной эволюции термина
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; інформація; информация; information; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; термінологія; терминология; terminology; державна політика; государственная политика; public policy