Підстави та порядок судового захисту прав осіб, які не брали участі у цивільній справі - Даниляк, Ю. В.; Danyliak, Yu. V. (Судова та слідча практика в Україні. – 2016. – Вип. 1. – С. 46-50, 2016)
Стаття присвячена визначенню підстав та порядку судового захисту прав осіб, які не брали участь в цивільній справі. Зроблено висновок, що процедурні засоби захисту прав та інтересів осіб, які не брали участь в справі, є різними в залежності від наявності ймовірного порушення права на момент звернення до суду. З метою здійснення справедливого судочинства є важливим не обмежувати надання права на звернення до суду виключно особам, які визначені в резолютивній частині рішення суду.

The article is devoted to determining the grounds and procedure for judicial protection of the rights of persons who did not participate in a civil case. It is concluded that the procedural means of protection of the rights and interests of persons who did not participate in the case are different depending on the presence of a probable violation of the right at the time of recourse to the court. In order to carry out a fair trial, it is important not to limit the granting of the right to go to court only to the persons specified in the operative part of the court decision.

Статья посвящена определению оснований и порядка судебной защиты прав лиц, которые не принимали участие в гражданском деле. Сделан вывод, что процедурные средства защиты прав и интересов лиц, не участвовавших в деле, являются разными в зависимости от наличия возможного нарушения права на момент обращения в суд. С целью осуществления справедливого судопроизводства важно не ограничивать предоставление права на обращение в суд исключительно лицам, которые определены в резолютивной части решения суда.
Cause and procedure for the judicial protection of persons who have not participated in civil case
Даниляк, Ю. В. Підстави та порядок судового захисту прав осіб, які не брали участі у цивільній справі / Ю. В. Даниляк // Судова та слідча практика в Україні. – 2016. – Вип. 1. – С. 46-50.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; особи, які не брали участі у справі; лица, не участвовавшие в деле; persons who was not involved in the civil case; право на судовий захист; право на судебную защиту; right to judicial protection; апеляційне провадження; апелляционное производство; appeal proceedings