Процесуальна діяльність слідчого судді як гарантія забезпечення прав і свобод у кримінальному провадженні - Жупанова, О. О.; Zhupanova, О. О. (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 63-65, 2018)
Зазначено необхідність подальшого комплексного наукового і прикладного вивчення питань судового контролю з боку слідчого судді у кримінальному провадженні з метою забезпечення ним прав осіб, які беруть участь в ньому та посилення відповідних гарантій.

The need for further comprehensive scientific and applied study is indicated issues of judicial control by the investigating judge in criminal proceedings with the purpose ensuring the rights of the persons participating in it and strengthening the corresponding guarantees.

Указана необходимость дальнейшего комплексного научного и прикладного изучения вопросов судебного контроля со стороны следственного судьи в уголовном производстве с целью обеспечение им прав лиц, участвующих в нем и усиление соответствующих гарантий.
Жупанова, О. О. Процесуальна діяльність слідчого судді як гарантія забезпечення прав і свобод у кримінальному провадженні / Олена Олександрівна Жупанова // Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 63-65.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; слідчий суддя; investigating judge; следственный судья; забезпечення прав і свобод; ensuring rights and freedoms; обеспечение прав и свобод