Протидія суїцидальності: комплекс важливих і необхідних рекомендацій для впровадження на практиці в умовах сьогодення - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Іван Кріцак (Актуальні питання забезпечення безпекового середовища в Україні : зб. тез наук. доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Київ, 19 квітн. 2024 р.). – Київ : ДНДІ МВС України, 2024. – С. 188-194, 2024)
Зазначено, що у світі загалом та в окремих високорозвинених країнах смертність від самогубств постійно зростає. Зазначено, що слід усунути причину суїцидальності, а не боротися з її наслідками шляхом фармакології чи відповідних лікувань психіки.

It is noted that in the world in general and in some highly developed countries, the death rate from suicide is constantly increasing. It is noted that the cause of suicidality should be eliminated, and not to fight its consequences by means of pharmacology or appropriate psychiatric treatments.

Отмечено, что в мире и в отдельных высокоразвитых странах смертность от самоубийств постоянно растет. Указано, что следует устранить причину суицидальности, а не бороться с ее последствиями путем фармакологии или соответствующих лечений психики.
Keywords: кримінолгія; суїцид; самогубство; протидія суїцидальності; criminology; suicide; countering suicidality; криминология; суицид; противодействие суицидальности