Право на життя - Васюк, А. Є.; Vasiuk, A. Ye. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 101-103, 2023)
Стверджено, що право на життя з точки зору цивільного права є невід’ємною складовою прав людини та має важливе значення для захисту життєвих інтересів громадян.

It has been argued that the right to life from the point of view of civil law is an integral part of human rights and is important for the protection of vital interests of citizens.

Утверждено, что право на жизнь с точки зрения гражданского права является неотъемлемой составляющей прав человека и важно для защиты жизненных интересов граждан.
Keywords: життя; life; жизнь; право на життя; right to life; право на жизнь; захист життєвих інтересів громадян; protection of vital interests of citizens; защита жизненных интересов граждан