Специфіка копінг-поведінки курсантів на різних етапах професійного становлення - Греса, Н. В.; Gresa, N. V.; Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Греса Наталія Володимирівна; Шиліна Алла Андріївна (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 берез. 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 235-238, 2020)
Розглянуто основні психологічні особливості формування копінг-стратегій у професійній діяльності поліцейського. Представлено дані про особливості використання когнітивно – поведінкових стратегій подолання у поліцейських на різних етапах професійного становлення. З’ясовано необхідність розробки практикоорієнтованих програм, які забезпечують стресостійкість, працездатність, ефективність і розвиток особистості поліцейського в умовах професійної діяльності.

The main psychological features of the formation of coping strategies in the professional activity of a police officer are considered. Data on the peculiarities of the use of cognitive - behavioral coping strategies in police officers at different stages of professional development are presented. The need for development has been clarified practice-oriented programs that provide stress resistance, efficiency, effectiveness and development of the police officer's personality in terms of professional activity.

Рассмотрены основные психологические особенности формирования копинг-стратегий в профессиональной деятельности полицейского. Представлены данные об особенностях использования когнитивно - поведенческих стратегий преодоления в полицейских на разных этапах профессионального становления. Выяснено необходимости разработки практикоориентованих программ, обеспечивающих стрессоустойчивость, работоспособность, эффективность и развитие личности полицейского в условиях профессиональной деятельности.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Психологія. Рsychology. Психология; психологічні особливості; psychological features; психологические особенности; копінг-стратегія; копинг-стратегия; coping strategy; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National Police of Ukraine; професійна діяльність поліцейського; professional activity of a police officer; профессиональная деятельность полицейского; поведінкова стратегія; поведенческая стратегия; behavioral strategy; особистість поліцейського; identity of the police officer; личность полицейского; курсанти; курсанты; cadets; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология