Особливості протидії контрабанді та нелегальному обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв на деокупованих територіях - Гораш, О. С.; Horash, O. S.; Olena Horash (Протидія кримінальним правопорушенням на деокопованих територіях : зб. матеріалів Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Кропивницький, 27 жовт. 2023 р.). – Кропивницький, 2023. – С. 58-61, 2023)
Відзначено, що проблема нелегального обігу зброї, боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв, що потрапляє до населення з лінії фронту та деокупованих територій є дуже актуальна та, з метою скорочення кількості нелегальної зброї, що перебуває у населення, потребує більшої уваги, прийнятті відповідних рішень та ще більш жорсткішого контролю з боку відповідних органів державної влади.

It was noted that the problem of illegal circulation of weapons, ammunition, explosives and explosive devices reaching the population from the front line and de-occupied territories is very urgent and, in order to reduce the number of illegal weapons in the population, requires greater attention and the adoption of appropriate decisions and even stricter control by the relevant state authorities.

Отмечено, что проблема нелегального оборота оружия, боеприпасов, взрывчатых веществ и взрывных устройств, попадающая к населению с линии фронта и деоккупированных территорий, очень актуальна и, с целью сокращения количества находящегося у населения нелегального оружия, требует большего внимания, принятии соответствующих решений и еще более жесткий контроль со стороны соответствующих органов государственной власти.
Keywords: протидія злочинності; нелегальний обіг зброї; деокуповані території; combating crime; illegal arms trafficking; de-occupied territories; противодействие преступности; нелегальное обращение оружия; деоккупированные территории