Заходи відповідальності усиновлювача в сімейному праві - Єфремова, І. О.; Yefremova, I. О.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2542-6812 (Європейські перспективи. - 2018. - № 3. - С. 89-96, 2018)
Визначено заходи відповідальності усиновлювача в сімейному праві. Розглянуто особливості їх застосування до правопорушника за сімейним законодавством України та інших країн.

Определены меры ответственности усыновителя в семейном праве. Рассмотрены особенности их применения к правонарушителю по семейному законодательству Украины и других стран.

Measures of the adopter's responsibility in family law are defined. The peculiarities of their application to the offender under the family legislation of Ukraine and other countries are considered.
Єфремова, І. О. Заходи відповідальності усиновлювача в сімейному праві / Єфремова Ірина Олексіївна // Європейські перспективи. - 2018. - № 3. - С. 89-96.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Сімейне право. Family law. Семейное право; заходи відповідальності; меры ответственности; measures of responsibility; сімейно-правова відповідальність; семейно-правовая ответственность; family legal responsibility; усиновлювання; усыновление; adoption; усиновлювач; усыновитель; adopter; практика Європейського суду з прав людини; практика Европейского суда по правам человека; case law of the European Court of Human Rights; скасування усиновлення; отмена усыновления; abolition adoption; санкція; sanction; санкция; неустойка (пеня) за прострочення сплати аліментів; неустойка (пеня) за просрочку уплаты алиментов; penalty for late payment alimony; зарубіжні країни; зарубежные страны; foreign countries