Право на соціальне забезпечення у системі конституційних прав і свобод людини і громадянина - Клименко, А. Л.; Klymenko, A. L.; ORCID https://orcid.org/0000-0001-9587-5827 (Вісник Вищої кваліфікаційної комісії суддів. - 2016. - №1. - С.23-26, 2016)
Актуальність теми наукової статті присвячена пошуку способів удосконалення правового та організаційного регулювання процесу забезпечення та реалізації права на соціальне забезпечення у системі конституційних прав і свобод людини і громадянина, аналізу проблем забезпечення права кожного громадянина на достатній життєвий рівень, а також підвищення ефективності соціальної політики держави в умовах соціально орієнтованої економіки.

Actuality of theme of the scientific article is devoted to the searching ways of making better legal and organizational regulation of ensuring and realization the right to social security in the system of constitutional rights and freedoms of person and citizen, analysis the problems of ensuring the right of every citizen to an adequate standard of living and also improving the efficiency of social policy in terms of socially oriented economyn.

Актуальность темы научной статьи посвящена поиску способов усовершенствования правового и организационного регулирования процесса обеспечения и реализации права на социальное обеспечения в системе конституционных прав и свобод человека и гражданина, анализу проблем обеспечения права каждого гражданина на достаточный жизненный уровень, а также повышения эффективности социальной политики государства в условиях социально ориентированной экономики.
Right to social security in the system of constitutional rights and freedoms of man and citizen
Право на социальное обеспечение в системе конституционых прав и свобод человека и гражданина
Клименко, А. Л. Право на соціальне забезпечення у системі конституційних прав і свобод людини і громадянина / А. Л. Клименко // Вісник Вищої кваліфікаційної комісії суддів - 2016. - №1. - С. 22-26.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; соціальна держава; соціальні права; право на соціальне забезпечення; державні соціальні стандарти; прожитковий мінімум; достатній життєвий рівень; социальное государство; социальные права; право на социальное обеспечение; государственные социальные стандарты; прожиточный минимум; достаточный жизненный уровень; social state; social rights; right to social security; state social standards; adequate standard of living; living wage; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации