Навчання іноземної мови юристів в умовах інтеграції в європейській освітній простір - Статівка, О. О.; Stativka, O. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9956-9082; Дягілєва, Л. Д.; Diahilieva, L. D.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5662-8185 (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 140-142, 2021)
Визначено, що практична складова навчання іноземної мови в навчальних закладах системи МВС виявляє себе: 1) у професійному змісті матеріалу, що підлягає вивченню (зокрема, відповідної термінології); 2) у виконанні завдань, які припускають оволодіння курсантами професійним матеріалом та його засвоєння у процесі виконання таких видів діяльності, які наближаються до майбутньої професійної та передбачають застосуваня відповідних способів дій.

It was determined that the practical component of foreign language learning in educational institutions of the MIA system manifests itself: 1) in the professional content of the material to be studied (in particular, the appropriate terminology); 2) in the performance of tasks that require the cadets to master professional material and learn it in the process of performing such types of activities that are close to the future professional and involve the use of appropriate methods of action.

Определено, что практическая составляющая обучения иностранному языку в учебных заведениях системы МВД проявляет себя: 1) в профессиональном содержании подлежащего изучению материала (в частности, соответствующей терминологии); 2) в выполнении задач, предполагающих овладение курсантами профессиональным материалом и его усвоение в процессе выполнения таких видов деятельности, которые приближаются к будущей профессиональной и предусматривают применение соответствующих способов действий.
Статівка, О. О. Навчання іноземної мови юристів в умовах інтеграції в європейській освітній простір / Олена Олександрівна Статівка, Людмила Дмитрівна Дягілєва // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 140-142.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична освіта; legal education; юридическое образование; навчання іноземної мови; learning a foreign language; обучение иностранному языку; європейський простір вищої освіти; European space of higher education; европейское пространство высшего образования