Роль професійної культури особового складу у забезпеченні життєдіяльності персоналу органів внутрішніх справ - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Олена Юхимівна Синявська (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 305-310, 2004)
Зроблено висновок, що професійна культура є невід’ємним чинником забезпечення життєдіяльності персоналу органів внутрішніх справ. Уся система професійної підготовки особового складу повинна бути спрямована, поряд з вирішенням інших поставлених перед нею завдань, на формування та розвиток професійної культури працівників, без чого неможливими уявляються належне та безпечне виконання їх службової діяльності, життєдіяльність персоналу органів внутрішніх справ. Сделан вывод, что профессиональная культура является неотъемлемым фактором обеспечения жизнедеятельности персонала органов внутренних дел. Вся система профессиональной подготовки личного состава должна быть направлена, наряду с решением других стоящих перед ней задач, на формирование и развитие профессиональной культуры работников, без чего невозможны представляются должное и безопасное выполнение их служебной деятельности, жизнедеятельность персонала органов внутренних дел. It is concluded that professional culture is an integral factor in ensuring the life of the personnel of the internal affairs bodies. The entire personnel training system should be It is aimed, along with the solution of other tasks facing it, to the formation and development of a professional culture of workers, without which the proper and safe performance of their official activities, the vital activities of the personnel of the internal affairs bodies are impossible.
Keywords: Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; професійна культура; профессиональная культура; professional culture; формування правової культури; формирование правовой культуры; legal culture; підвищення правової культури; повышение правовой культуры; правовий захист; правовая защита; legal defense; професіоналізм; профессионализм; professionalism