Основні напрямки взаємодії України та Європейського Союзу у правоохоронній сфері - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X; ResearcherID: J-7221-2016 (Наше право. - 2014. - № 9. - С. 23-30., 2014)
У статті обґрунтовано необхідність розширення європейського простору юстиції, свободи та безпеки; з’ясовано місце України у цьому процесі. Визначено ключові фактори, що стоять на шляху до набуття Україною статусу повноправного члена Європейського Союзу, що дозволило класифікувати їх на внутрішні та зовнішні. Сформульовано пріоритетні напрями співробітництва Європейського Союзу та України у сфері юстиції, свободи та безпеки та надано їх характеристику. Запропоновано конкретні шляхи підвищення ефективності взаємодії правоохоронних органів України та Європейського Союзу (як його спеціальних інституцій, так і національних правоохоронних органів держав-членів) у правоохоронній сфері. Наголошено на необхідності запровадження практики контролю якості співробітництва України та Європейського Союзу у правоохоронній сфері.

The need to expand European space in the sphere of justice, freedom and security is grounded in the paper; the place of Ukraine in this process is elucidated. The key factors that stand in Ukraine’s way becoming a full member of the European Union are determined. This allowed classifying them into internal and external factors. Priority areas of cooperation between the European Union and Ukraine in the feld of justice, freedom and security are formulated; their characteristics are provided. Specifc ways to improve the effciency of such a cooperation of law enforcement agencies of Ukraine and the European Union (both its special institutions and national law enforcement agencies of the member states) within law enforcement sphere are offered. Special attention is paid on the necessity of introducing quality control practices of cooperation between Ukraine and the European Union within law enforcement sphere.

В статье обоснована необходимость расширения европейского пространства юстиции, свободы и безопасности; выяснено место Украины в этом процессе. Определены ключевые факторы, которые стоят на пути Украины к получению статуса полноправного члена Европейского Союза, что позволило классифицировать их на внутренние и внешние. Сформулированы приоритетные направления сотрудничества Европейского Союза и Украины в сфере юстиции, свободы и безопасности; дана их характеристика. Предложены конкретные пути повышения эффективности взаимодействия правоохранительных органов Украины и Европейского Союза (как его специальных институций, так и национальных правоохранительных органов государств-членов) в правоохранительной сфере. Акцентировано внимание на необходимости внедрения практики контроля качества сотрудничества Украины и Европейского Союза в правоохранительной сфере.
Безпалова, О. І. Основні напрямки взаємодії України та Європейського Союзу у правоохоронній сфері / Безпалова Ольга Ігорівна // Наше право. - 2014. - № 9. - С. 23-30.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; європейський простір; безпека; Європейський Союз; співробітництво; ефективність; удосконалення; правоохоронна сфера; Европейский Союз; безопасность; сотрудничество; эффективность; усовершенствование; правоохранительная сфера; European Union; security; efficiency; law enforcement sphere