Особливості принципів розмежування компетенції органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування - Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Зозуля Ігор (Право і суспільство. - 2013. - № 2. - С. 55-64, 2013)
Проаналізовано взаємозв'язок принципів розмежування компетенції органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, що дозволяє уникати проблем, які створюються у правотоворенні під час визначення компетенції органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. Сформульовано спеціальні принципи процесу розмежування повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

The interrelationship of the principles of demarcation of the competence of state executive bodies is analyzed and local self-government, which allows to avoid problems that are created in law-making when determining the competence of local self-government bodies and bodies executive. Special principles of the process of demarcation of powers of executive power bodies and local self-government bodies have been formulated.

Проанализирована взаимосвязь принципов разграничения компетенции органов государственной власти и местного самоуправления, что позволяет избегать проблем, которые создаются в законодательстве при определении компетенции органов местного самоуправления и органов исполнительной власти. Сформулированы специальные принципы разграничения полномочий органов исполнительной власти и органов местного самоуправления.
Keywords: органи виконавчої влади; bodies of executive power; органы исполнительной власти; органи місцевого самоврядування; local governments; органы местного самоуправления; компетенції; competencies; компетенции; розмежування компетенції; принципи; principles; принципы