Статева зрілість чи статеве повноліття: до питання про внесення змін до ст. 155 Кримінального кодексу України - Колесник, М. О.; Kolesnyk, M. O.; ORCID: http://orcid. org/0000-0002-2318-2973; Пономарьова, Я. О.; Ponomareva, Y. O.; ORCID: http://orcid. org/0000-0003-3749-9258 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 102-106., 2018)
Проаналізовано зміни до ст. 155 КК України від 14 березня 2018 року, що криміналізують статеві зносини з особою, яка не досягла 16-річного віку, вчинені повнолітньою особою. Вказано на питання, які потребують уточнення.

The changes to Art. 155 of the Criminal Code of Ukraine dated March 14, 2018, which criminalizes sexual intercourse with a person under the age of 16, committed by an adult. Issues that require clarification are indicated.

Проанализированы изменения в ст. 155 УК Украины от 14 марта 2018 года, криминализирующие половое сношение с лицом, не достигшим 16-летнего возраста, совершенное совершеннолетним лицом. Указаны вопросы, требующие уточнения.
Колесник, М. О. Статева зрілість чи статеве повноліття: до питання про внесення змін до ст. 155 Кримінального кодексу України / Марина Олександрівна Колесник, Яна Олександрівна Пономарьова // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 102-106.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; статева зрілість; puberty; половая зрелость; сексуальна експлуатація дітей; sexual exploitation of children; сексуальная эксплуатация детей; статеві зносини з дітьми; sexual relations with children; половое сношение с детьми; статеве повноліття; половое совершеннолетие