Загальний розвиток стресостійкості у працівників поліції під час воєнного стану в Україні - Бутко, А. О.; Butko, A. O. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 28-30, 2023)
Встановлено, що у зв’язку з веденням бойових дій на території України відзначено значне збільшення психологічного напруження серед працівників поліції. Це викликано виконанням завдань в умовах підвищеної напруги та небезпеки, що впливає на емоційно-психологічну складову частину поліцейського. Для подолання цього виклику потрібен розвиток стресостійкості у працівників поліції, що може бути досягнуто за допомогою психологічних та фізіологічних методів та технік.

It was established that in connection with the conduct of hostilities on the territory of Ukraine, a significant increase in psychological stress among police officers was noted. This is caused by performing tasks in conditions of increased tension and danger, which affects the emotional and psychological component of the police officer. To overcome this challenge requires the development of stress resistance in police officers, which can be achieved with the help of psychological and physiological methods and techniques.

Установлено, что в связи с ведением боевых действий на территории Украины было отмечено значительное увеличение психологического напряжения среди работников полиции. Это вызвано выполнением задач в условиях повышенного напряжения и опасности, что влияет на эмоционально-психологическую составную часть полицейского. Для преодоления этого вызова требуется развитие стрессоустойчивости у работников полиции, что может быть достигнуто с помощью психологических и физиологических методов и техник.
Keywords: працівники поліції; police officers; работники полиции; стресостійкість; stress resistance; стрессоустойчивость; воєнний стан; martial law; военное положение