Сучасні проблеми організації професійно–діагностичної та професійно–консультативної діяльності в ОВС України - Лапшина, В. Л.; Lapshina, V. L. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 274-277, 2003)
Наголошено, що перехід до нових економічних умов змінює цілі і задачі профорієнтації. Соціальні прогнози розвитку України дозволяють стверджувати, що профорієнтація в нашій державі ще тривалий час буде необхідною умовою раціоналізації входження молодих людей у професійну діяльність. Щодо органів внутрішніх справ відомо, що формами професійної орієнтації тут є професійне інформування, консультування і відбір. Отмечено, что переход к новым экономическим условиям меняет цели и задачи профориентации. Социальные прогнозы развития Украины позволяют утверждать, что профориентация в нашем государстве еще долго будет необходимым условием рационализации вхождения молодых людей в профессиональной деятельности. В отношении органов внутренних дел известно, что формами профессиональной ориентации здесь является профессиональное информирование, консультирование и отбор. It is noted that the transition to new economic conditions changes the goals and objectives of career guidance. Social forecasts of the development of Ukraine allow us to argue that career guidance in our country will long be a necessary condition for rationalizing the entry of young people into professional activities. As regards the internal affairs bodies, it is known that the forms of professional orientation here are professional information, counseling and selection.
Лапшина, В. Л. Сучасні проблеми організації професійно–діагностичної та професійно–консультативної діяльності в ОВС України / В. Л. Лапшина // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 274-277
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Психологія. Рsychology. Психология; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; профорієнтація; профориентация; career guidance; професійне діагностування; профессиональное диагностирование; professional diagnosis; професійне консультування; профессиональное консультирование; professional counseling; професійне просвітництво; профессиональное просвещение; professional education; професійна агітація; профессиональная агитация; professional agitation; професійна пропаганда; профессиональная пропаганда; professional propaganda; професійний відбір; профессиональный отбор; professional selection