Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку як суб’єкт ринку альтернативної енергетики - Молдованов, Д. В.; Moldovanov, D. V. (Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 2 (27). – С. 103-107, 2019)
У рамках цього дослідження розглядаються теоретичні правові засади формування і функціонування об’єднання співвласників багатоквартирного будинку як суб’єкта ринку альтернативної енергетики. У процесі аналізу складу поняття «енергетичний кооператив» було визначено поняття кооперативу та встановлено його правовий статус. Крім того, були знайдені аналоги вітчизняним енергетичним кооперативам, які також розвиваються і в інших країнах.

In the framework of this study the theoretical legal bases of formation and functioning are considered association of co-owners of an apartment building as a subject of the alternative energy market. In the process of analyzing the composition of the concept of "energy cooperative", the concept of cooperative was defined and its legal status was established. In addition, analogues of domestic energy cooperatives were found, which are also developing in other countries.

В рамках этого исследования рассматриваются теоретические правовые основы формирования и функционирования ОСМД как субъекта рынка альтернативной энергетики. В процессе анализа состава понятия «энергетический кооператив» было определено понятие кооператива и установлено его правовой статус. Кроме того, были найдены аналоги отечественным энергетическим кооперативам, которые также развиваются и в других странах.
Association of co-owners apartment building as a subject alternative energy market
Молдованов, Д. В. Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку як суб’єкт ринку альтернативної енергетики / Д. В. Молдованов // Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 2 (27). – С. 103-107. - DOI:https://doi.org/10.32837/pyuv.v0i2(27).199.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; альтернативні джерела енергії; альтернативные источники энергии; alternative sources energy; суб’єкти електроенергетики; субъекты электроэнергетики; power entities; об’єднання співвласників багатоквартирного будинку; объединение совладельцев многоквартирного дома; association of co-owners of apartment building; ОСББ; ОСМД; енергетичний кооператив; энергетический кооператив; energy cooperative; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; правовий статус; правовой статус; legal status