Правові засади організації взаємодії суб’єктів боротьби з тероризмом: питання сьогодення - Маліков, В. В.; Malikov, V. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2017. - Вип. 6, т. 4. - С. 229-233, 2017)
В статті приділено увагу виокремленню двох рівнів взаємодії суб’єктів боротьби з тероризмом, як національний, так міжнародний. На підставі аналізу нормативно-правових актів, національний рівень взаємодії суб’єктів боротьби з тероризмом представлений: 1) суб’єктами, що мають повноваження щодо формування державної політики у сфері боротьби з тероризмом; 2) суб’єктами, що мають повноваження відносно реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом; 3) суб’єктами, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом у межах своєї компетенції. Надано власне розуміння терміну «правові засади організації взаємодії суб’єктів боротьби з тероризмом»

The article focuses on the distinction between the two levels of interaction between the subjects of the fight against terrorism, both national and international. On the basis of the analysis of normative legal acts, the national level of interaction of subjects of the fight against terrorism is presented: 1) by the entities that have the authority to formulate state policy in the field of combating terrorism; 2) entities having the authority to implement state policy in the field of combating terrorism; 3) actors directly engaged in the fight against terrorism within their competence. Self-actualization of the term "legal principles of the organization of interaction of subjects of struggle against terrorism" is provided.

В статье уделено внимание выделению двух уровней взаимодействия субъектов борьбы с терроризмом, как национальный, так международный. На основании анализа нормативно-правовых актов, национальный уровень взаимодействия субъектов борьбы с терроризмом представлен: 1) субъектами, имеющими полномочия по формированию государственной политики в сфере борьбы с терроризмом; 2) субъектами, имеющими полномочия относительно реализации государственной политики в сфере борьбы с терроризмом; 3) субъектами, непосредственно осуществляющих борьбу с терроризмом в пределах своей компетенции. Предоставлено собственное понимание термина «правовые основы организации взаимодействия субъектов борьбы с терроризмом».
Keywords: тероризм; terrorism; терроризм; боротьба з тероризмом; fight against terrorism; борьба с терроризмом; суб’єкти боротьби з тероризмом; subjects of the fight against terrorism; субъекты борьбы с терроризмом; взаємодія; interaction; взаимодействие; правові засади; legal principles; правовые основы