Проблеми побудови методики розслідування порушення законів та звичаїв війни - Хань, О. О.; Khan, O. O.; Маник, О. В.; Manyk, O. V.; Хань Олександр (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 474-477, 2024)
Розглянуто питання щодо технології побудови методик розслідування порушення законів та звичаїв війни, визначення рівня їх абстрагування – чи слід вести мову про розроблення комплексних (групових), видових чи підвидових (мікрометодик) розслідування воєнних злочинів, визначено їх структуру.

The issue of the technology of building methods for investigating violations of the laws and customs of war, determining the level of their abstraction - whether it is necessary to talk about the development of complex (group), specific or sub-specific (micro-methods) investigations of war crimes, and their structure is determined.

Рассмотрены вопросы технологии построения методик расследования нарушения законов и обычаев войны, определения уровня их абстрагирования – следует ли говорить о разработке комплексных (групповых), видовых или подвидовых (микрометодик) расследования военных преступлений, определена их структура.
Keywords: воєнні злочини; war crimes; военные преступления; методика розслідування злочинів; method of crime investigation; методика расследования преступлений; порушення законів та звичаїв війни; violation of the laws and customs of war; нарушение законов и обычаев войны