Самоврядні механізми забезпечення прав та свобод людини і громадянина - Марчук, М. І.; Marchuk, M. I.; Марчук Микола Іванович (Право і Безпека. - 2008. - № 2, т. 7. - С. 19-24, 2008)
Статтю присвячено самоврядним механізмам як найбільш дієвим і результативним інструментам захисту прав і свобод людини і громадянина в Україні. Досліджено роль та функціональне призначення органів місцевого самоврядування в галузі забезпечення прав і свобод громадян. Проаналізовано характер взаємозв’язків 24 місцевого самоврядування з правами людини. Розглянуто напрямки і пріоритетні сфери забезпечення прав і свобод органами місцевого самоврядування. Статья посвящена самоуправленческим механизмам как наиболее действенным и результативным инструментам защиты прав и свобод человека и гражданина в Украине. Исследована роль и функциональное назначение органов местного самоуправления в области обеспечения прав и свобод граждан. Проанализирован характер связей местного самоуправления с правами человека. Рассмотрены направления и приоритетные сферы обеспечения прав и свобод органами местного самоуправления. The article is devoted to self-government mechanisms as the most effective tools in protecting the citizen’s rights and freedoms in Ukraine. The role and functional purpose of local government bodies in the field of securing the rights and freedoms of citizens have been investigated. The interconnection between the local government and the human rights has been analyzed. The directions and top priority spheres of securing the rights and freedoms by the local government bodies have been investigated.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; права людини; права человека; Human Rights; забезпечення прав людини; обеспечение прав человека; захист свобод людини; защита свобод человека; органи місцевого самоврядування; органы местного самоуправления; громадяни; граждане; citizens