Особливості правової регламентації перевірки документів, що встановлюють особу, в умовах воєнного стану - Фоміч, В. А.; Fomich, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 99-101, 2025)
Підкреслено, що правова регламентація перевірки документів, що встановлюють особу в умовах воєнного стану, є важливою складовою забезпечення національної безпеки, яка здійснюється на підставі Постанови КМУ № 1456 від 29 грудня 2021 року. Цей нормативно-правовий акт встановлює чіткий порядок дій для уповноважених суб’єктів, визначає підстави, межі та форми реалізації їхніх повноважень, зберігаючи при цьому основоположні права людини та принципи законності.

It was emphasized that the legal regulation of the verification of documents identifying a person under martial law is an important component of ensuring national security, which is carried out on the basis of Resolution of the Cabinet of Ministers of Ukraine No. 1456 of December 29, 2021. This regulatory legal act establishes a clear procedure for authorized entities, defines the grounds, limits and forms of exercising their powers, while preserving fundamental human rights and the principles of legality.
Keywords: Україна; правова регламентація; перевірка документів; воєнний стан; Ukraine; legal regulation; document verification; martial law