Об’єкт злочину, передбаченого ст. 255 КК України «Створення злочинної організації». Проблеми теорії та практики - Нікіфоров, В. Ю.; Nikiforov, V. Yu. (Форум права. - 2007. - № 3. – С.185-189, 2007)
Розглянуто зміст статті 255 Кримінального кодексу України «Створення злочинної організації», а також проаналізовано різноманітні точки зору щодо об’єкту злочину. Досліджено загальний об’єкту злочину, родовий об’єкт та безпосередній об’єкт злочину, вказано на специфіку визначення об’єкту та його особливості.

The maintenance of clause 255 of the Criminal Code of Ukraine «Creation of the criminal organization» is considered, and also the various points of view are analyzed concerning object of a crime. The common object of a crime, patrimonial object and direct object of a crime is investigated, is specified on specificity of definition of object and its feature.

Рассмотрено содержание статьи 255 Уголовного кодекса Украины «Создание преступной организации», а также проанализированы разнообразные точки зрения в отношении объекта преступления. Исследован общий объект преступления, родовой объект и непосредственный объект преступления, указано на специфику определения объекта и его особенности.
Object of a crime stipulated by item 255 CC of Ukraine «Creation of the criminal organization». Problems of the theory and practice
Объект преступления, предусмотренный ст. 255 УК Украины «Создание преступной организации». Проблемы теории и практики
Нікіфоров, В. Ю. Об’єкт злочину, передбаченого ст.255 КК України «Створення злочинної організації». Проблеми теорії та практики [Електронний ресурс] // Форум права. - 2007. - № 3. – С. 185-189. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/ejournals/ FP/2007-3/07nvjttp.pdf.
Нікіфоров В. Ю. "Об’єкт злочину, передбаченого ст.255 КК України "створення злочинної організації". проблеми теорії та практики."Форум права 3 (2007): 185-189.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; об’єкт злочину; злочинна організація; суспільна безпека; object of crime; criminal organization; public safety; объект преступления; преступная организация; общественная безопасность