Порнографічні фейки: проблеми протидії - Денисов, С. Ф.; Denysov, S. F.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1218-0016; Філей, Ю. В.; Filei, Yu. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5919-1129 (Вісник Пенітенціарної асоціації України. - 2020. - № 2 (12). - С. 94-102, 2020)
У статті досліджується проблематика протидії створенню та розповсюдженню сфальсифікованих порнографічних фотографій та відеороликів з накладенням зображень облич людей, які не брали участі в їх зйомці. Наголошується, що діпфейк – це аудіо- та відеозаписи, створені або змінені таким чином, що запис помилково сприймається як автентичний запис реальної мови або дій індивідуума.

The article examines the problem of counteracting the creation and distribution of falsified pornographic photos and videos with overlays of images of people who did not participate in their shooting. It is noted that dipfeaks are audio and video recordings created or modified in such a way that the recording is mistaken for an authentic real language recording or actions of the individual.

В статье исследуется проблематика противодействия созданию и распространению фальсифицированных порнографических фотографий и видеороликов с наложением изображений лиц людей, которые не принимали участия в их съемке. Отмечается, что дипфейк – это аудио- и видеозаписи, созданные или измененные таким образом, что запись ошибочно воспринимается как аутентичная запись реальной речи или действий индивидуума.
Pornographic fakes: problems of counteraction
Денисов, С. Ф. Порнографічні фейки: проблеми протидії / Денисов С. Ф., Філей Ю. В. // Вісник Пенітенціарної асоціації України. - 2020. - № 2 (12). - С. 94-102. - DOI: 10.34015/2523-4552.2020.2.09.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention; порнографія; порнография; pornography; діпфейк; дипфейк; deepfake; соціальні мережі; социальные сети; social networks; порнографічні фейки; порнографические фейки; pornographic fakes; фейкова інформація; фейковых информация; fake information