Запобігання корупції в Державній міграційній службі України як один із пріоритетних напрямів забезпечення національної безпеки України - Погорілець, О. В.; Pohorilets, O. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4739-4441 (Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 28 жовт. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 162-164, 2022)
Констатовано недостатня ефективність заходів із протидії корупції в міграційній сфері. Зазначено, що визнання та усвідомлення негативного явища корупції в міграційній сфері у програмних документах держави, є необхідним для усунення наявних корупційних ризиків і має розглядатися як один із важливих пріоритетних напрямів забезпечення національної безпеки України. Заходами, які можуть мінімізувати корупційні ризики в міграційній сфері є внесення відповідних змін до Антикорупційної стратегії.

Insufficient effectiveness of anti-corruption measures in the migration sphere was found. It is noted that the recognition and awareness of the negative phenomenon of corruption in the migration sphere in the program documents of the state is necessary to eliminate the existing corruption risks and should be considered as one of the important priority areas of ensuring the national security of Ukraine. Measures that can minimize corruption risks in the migration sphere are the introduction of appropriate changes to the Anti-Corruption Strategy.

Констатирована недостаточная эффективность мер по противодействию коррупции в миграционной сфере. Отмечено, что признание и осознание негативного явления коррупции в миграционной сфере в программных документах государства необходимо для устранения имеющихся коррупционных рисков и должно рассматриваться как одно из важных приоритетных направлений обеспечения национальной безопасности Украины. Мерами, которые могут минимизировать коррупционные риски в миграционной сфере, являются внесение соответствующих изменений в Антикоррупционную стратегию.
Погорілець, О. В. Запобігання корупції в Державній міграційній службі України як один із пріоритетних напрямів забезпечення національної безпеки України / Олена Валеріївна Погорілець // Протидія корупції: правове регулювання і практичний досвід : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 28 жовт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внут. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 162-164.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Україна. Ukraine. Украина; корупція; corruption; коррупция; протидія корупції; counteraction to corruption; противодействие коррупции; Державна міграційна служба України; State Migration Service of Ukraine; Государственная миграционная служба Украины; національна безпека; national security; национальная безопасность; Антикорупційна стратегія