Інтернет-свобода та захист інформації - Глущенко, І. О.; Hlushchenko, I. O.; Світличний, В. А.; Svitlychnyi, V. A.; Vitalii Svitlychnyi (Інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності органів сектору безпеки і оборони України: матеріали наук.-практ. конф. (м. Львів, 22 груд. 2023 р.). – Львів : ЛьвДУВС, 2024. – С. 37-38, 2024)
Наголошено, що для забезпечення інтернет-свободи та права на інформацію необхідно прийняти кроки на рівні національних та міжнародних організацій. Уряди мають розробити та здійснювати законодавчі заходи, які гарантуватимуть свободу доступу до інформації та захищатимуть права користувачів Інтернету. Крім того, потрібно сприяти розвитку технологій, що дозволяють обходити блокування Інтернету та цензуру.

It was emphasized that in order to ensure Internet freedom and the right to information, it is necessary to accept steps at the level of national and international organizations. Governments should develop and implement legislative measures that guarantee freedom of access to information and protect the rights of Internet users. In addition, the development of technologies that allow bypassing Internet blocking and censorship should be promoted.

Отмечено, что для обеспечения Интернет-свободы и права на информацию необходимо принять шаги на уровне государственных и интернациональных организаций. Правительства должны разработать и осуществлять законодательные меры, гарантирующие свободу доступа к информации и защищающие права пользователей Интернета. Кроме того, нужно способствовать развитию технологий, позволяющих обходить блокировку Интернета и цензуру.
Keywords: інформація; information; информация; Інтернет-свобода; Internet freedom; Интернет-свобода; захист інформації; information protection; защита информации