Становлення системи спеціальних установ органів внутрішніх справ: історико-правові аспекти - Чуйков, А. Ю.; Chuikov, A. Yu. (Право і безпека.- 2009. - № 5 (32). С. 36 - 41, 2009)
Здійснено огляд історії становлення системи спеціальних установ ОВС, які детермінують учинення правопорушень у сфері охорони громадського порядку. Визначено сутність указаних спеціальних установ, запропоновано шлях вирішення проблеми використання даного терміна. Визначено їх види і розглянуто окремі фактори, які сприяли створенню системи спеціальних установ. Рассмотрена история становления системы специальных учреждений ОВД, которые детерминируют совершение правонарушений в сфере охраны общественного порядка. Определена суть указанных специальных учреждений, предложен путь решения проблемы использования данного термина. Определены их виды и рассмотрены отдельные факторы, которые способствовали созданию системы специальных учреждений. The history of special units’ system formation within internal affairs agencies which stipulate offences committing in the sphere of public order keeping is researched. The essence of mentioned special units is determined; the way of solving the problem of using this term is offered. Their species are determined and separate factors which stimulated creation of special units’ system are researched.
Чуйков, А. Ю. Становлення системи спеціальних установ органів внутрішніх справ: історико-правові аспекти / А. Ю. Чуйков // Право і безпека. - 2009. - № 5 (32). - С. 36-41.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; Держава і право. State and Law. Государство и право; Історія. History. История; історія; history; история; правопорушення; offense; правонарушения; громадський порядок; общественный порядок; public order; фактор; factor