Поняття та види дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських - Жеребцов, Д. Є.; Zherebtsov, D. Ye. (Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 52-57, 2020)
Досліджено позиції науковців щодо категорії «дисциплінарне стягнення». Проаналізовано національне законодавство, яке закріплює види дисциплінарних стягнень. Надано власне визначення поняття «дисциплінарне стягнення, що застосовується до поліцейського», під яким запропоновано розуміти захід правового покарання поліцейського за порушення ним службової дисципліни з метою стимулювання його ефективної діяльності та виховання в нього свідомого ставлення до якісного виконання службових обов’язків і дотримання службової дисципліни. Обґрунтовано пропозиції та рекомендації з удосконалення переліку видів дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських, та інших положень нормативно-правових актів у відповідній сфері.

The positions of scholars in regard to the category of “disciplinary action” have been studied. The national legislation, which stipulates the types of disciplinary sanctions, has been analyzed. The author has provided own definition of the term of “disciplinary sanction applied to a police officer”. This definition has been offered to understand as a measure of legal punishment of a police officer for the violation of official discipline in order to stimulate his effective activity and to educate him in a conscious attitude to the quality of official duties and compliance with official discipline.

Исследованы позиции ученых по поводу категории «дисциплинарное взыскание». Проанализировано национальное законодательство, закрепляющее виды дисциплинарных взысканий. Предоставлено собственное определение понятия «дисциплинарное взыскание, применяемое к полицейскому», под которым предложено понимать меру правового наказания полицейского за нарушение им служебной дисциплины с целью стимулирования его эффективной деятельности и воспитания у него сознательного отношения к качественному выполнению служебных обязанностей и соблюдения служебной дисциплины.
Concepts and Types of Disciplinary Sanctions Applied to Police Officers
Понятие и виды дисциплинарных взысканий, применяемых к полицейским
Жеребцов, Д. Є. Поняття та види дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських / Денис Євгенійович Жеребцов // Право і безпека. - 2020. - № 3 (78). - С. 52-57. - DOI: https://doi.org/10.32631/pb.2020.3.06.
Жеребцов, Д. Є. (2020) «Поняття та види дисциплінарних стягнень, що застосовуються до поліцейських», Право і безпека, 78(3), с. 52-57. doi: 10.32631/pb.2020.3.06.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; поліцейський; полицейский; policeman; службова дисципліна; служебная дисциплина; service discipline; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary liability; дисциплінарне стягнення; дисциплинарное взыскание; disciplinary sanction