Щодо членства вищого керівництва держави у допоміжних органах Президента України правоохоронного спрямування - Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Зозуля Ігор (Форум права. – 2014. – № 2. – С. 137–142., 2014)
Показано, що сьогодні доцільним є перегляд чинної практики щодо створення численних допоміжних органів Президента України правоохоронного спрямування та включення до їх складу виключно професіоналів, а не високопосадовців, а також налагодження дієвого контролю за діяльністю цих органів.

It is shown that there is now appropriate to review of the existing practice for the creation of many of the subsidiary bodies of the President of Ukraine and law enforcement areas for including in their composition only of professionals, but not high-ranking officials, and to establish effective control over the activities of these bodies.

Показано, что сегодня целесообразным есть пересмотр действующей практики по созданию многочисленных вспомогательных органов Президента Украины правоохранного направления и включению в их состав исключительно профессионалов, а не высоких должностных лиц, а также налаживание действенного контроля за деятельностью этих органов.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; допоміжні органи правоохоронного спрямування; вспомогательные органы правоохранительного направления; subsidiary bodies of law enforcement areas; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies; державні структури Президента України; государственные структуры Президента Украины; коммитеты при Президенте Украины; комітети при Президентові України