До проблеми визначення сутності поняття «принципи проведення конкурсу на державну службу» - Терницький, С. М.; Ternytskyi, S. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5082-1400 (Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 4 (29), т. 2. – С. 45-48, 2019)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених запропоновано авторське визначення поняття «принципи проведення конкурсу на державну службу». Зроблено висновок, що під принципами проведення конкурсу на державну службу слід розуміти вихідні й основоположні засади, ідеї, які лежать в основі здійснення відповідної діяльності. Їх дотримання має обов’язковий характер для всіх учасників відповідних правовідносин, що апріорі є запорукою для здійснення справедливого та якісного добору кадрів на службу.

The article, based on the analysis of scientific views of scientists, proposes the author 's definition of the concept of "principles of competition for civil service". It is concluded that the principles of the competition in the civil service should be understood as the basic and fundamental principles, ideas that underlie the implementation of relevant activities. Their observance is obligatory for all participants of the respective legal relations, which a priori is a guarantee for the implementation of fair and high-quality selection of personnel for the service.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых предложено авторское определение понятия «принципы проведения конкурса на государственную службу». Сделан вывод, что под принципами проведения конкурса на государственную службу следует понимать выходные и основополагающие принципы, идеи, которые лежат в основе осуществления соответствующей деятельности. Их соблюдение имеет обязательный характер для всех участников соответствующих правоотношений и является залогом для осуществления справедливого и качественного отбора кадров на службу.
On the problem of definition of the concept “principles of holding a competition for the civil service post”
Терницький, С. М. До проблеми визначення сутності поняття «принципи проведення конкурсу на державну службу» / С. М. Терницький // Прикарпатський юридичний вісник. – 2019. – Вип. 4 (29), т. 2. – С. 45-48. - DOI: https://doi.org/10.32837/pyuv.v2i4(29).432.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; принципи проведення конкурсу на державну службу; принципы проведения конкурса на государственную службу; principles of conducting a competition for civil service; принципи права; принципы права; principles of law; державна служба; государственная служба; public service; проходження служби; прохождение службы; service; конкурс; competition; добір; отбор; selection; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность