Правові основи муніципальної реформи в Україні - Шаповал, Н. В.; Shapoval, N. V. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р). – Харків, 2016. – С. 366-370, 2016)
Курс на побудову правової демократичної держави Україна, що характеризується верховенством права, поділом державної влади на законодавчу, виконавчу й судову, пріоритетом прав і свобод людини і громадянина, а також на формування громадянського суспільства, супроводжується об’єктивними процесами становлення та розвитку інституту місцевого самоврядування в Україні.

The course of building a legal democratic state of Ukraine, characterized by the rule of law, the division of state power into legislative, executive and judicial, the priority of human and citizen rights and freedoms, as well as the formation of civil society, is accompanied by objective processes of formation and development of the institution of local self-government in Ukraine.

Курс на построение правового демократического государства Украина, характеризующийся верховенством права, разделением государственной власти на законодательную, исполнительную и судебную, приоритетом прав и свобод человека и гражданина, а также на формирование гражданского общества, сопровождается объективными процессами становления и развития института местного самоуправления Украине.
Шаповал, Н. В. Правові основи муніципальної реформи в Україні / Шаповал Н. В. // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р.) / МВС України, МОН України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 366-370.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи місцевого самоврядування; муніципальна реформа; local governments; municipal reform; органы местного самоуправления; муниципальная реформа