Розвиток примирливих процедур у врегулюванні спорів, які виникають із шлюбно-сімейних правовідносин - Канішева, К. М.; Kanisheva, K. M. (Право і Безпека. - 2009. - № 2. - С.167-172., 2009)
У статті розглянуто становлення медіації як інституту судових примирливих процедур. Застосування та розвиток медіації в країнах Заходу більш яскраво показано у сімейних спорах. Медіація допомагає знайти практичні рішення, з якими згодні всі учасники, а також уникнути тривалих судових процесів і великих витрат. Спираючись на досвід західних країн, в Україні необхідно ретельно визначити в сімейному законодавстві інститут примирливих процедур.

The following article is considering the formation of mediation as the institution of judicial reconciliatory procedures. The usage and development of mediation in the West countries are most strikingly presented in family disputes. Mediation helps the courts to find practical solutions which are agreeable with all the participants. It also helps to avoid the long-lasting court procedures and heavy expenses. Taking into consideration the experience of West countries, it is necessary in Ukraine, improve the institution of reconciliatory procedures in the family lows.

В статье рассмотрено становление медиации как института судебных примирительных процедур. Применение и развитие медиации в странах Запада ярче всего показаны на семейных спорах. Медиация помогает найти практические решения, с которыми согласны все участники, а так же, избежать длительных судебных процессов и больших расходов. Принимая во внимание опыт западных стран, в Украине следует тщательно прописать в семейном законодательстве институт примирительных процедур.
Канішева, К.М. Розвиток примирливих процедур у врегулюванні спорів, які виникають із шлюбно-сімейних правовідносин / К. М. Канішева // Право і Безпека. - 2009. - № 2. - С. 167-172.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; примирливі процедури; примирительные процедуры; медіація; медиация; сімейні спори; семейные споры; mediation; judicial reconciliatory procedures