Співвідношення понять "цивільна правоздатність" та "компетенція" на прикладі діяльності органів внутрішніх справ України - Пустова, Ю. М.; Pustova, Yu. M. (Право і безпека. - 2011. - № 3 (40). - С. 270-273, 2011)
Визначено та проаналізовано поняття цивільної правоздатності, яка в юридичних осіб органів внутрішніх справ України має спеціальний характер. Розкрито поняття компетенції органів внутрішніх справ та надано її характеристику в цивільно-правових відносинах. Проведено порівняння даних понять та визначено їх співвідношення при участі юридичних осіб органів внутрішніх справ України у цивільно-правових зобов’язаннях.

The concepts of civil legal capacity that for the legal entities of internal affairs agencies of Ukraine has the special character is analyzed. The concept of competence of internal affairs agencies of Ukraine is exposed and its description in civil legal relations is given. Comparison of these concepts is conducted and their correlation at participating of legal entities of internal affairs agencies of Ukraine in civil legal obligations is defined.

Определено и проанализировано понятие гражданской правоспособности, которая у юридических лиц органов внутренних дел Украины носит специальный характер. Раскрыто понятие компетенции органов внутренних дел и дана ее характеристика в гражданско-правовых отношениях. Проведено сравнение данных понятий и определено их соотношение при участии юридических лиц органов внутренних дел Украины в гражданско-правовых обязательствах.
The correlation of the concepts «civil legal capacity» and «competence» on the example of internal affairs agencies of Ukraine
Соотношения понятий «гражданская правоспособность» и «компетенция» на примере органов внутренних дел Украины
Keywords: органи внутрішніх справ; law enforcement bodies; органы внутренних дел; цивільна правоздатність; civil legal capacity; гражданская правоспособность; компетенції; competencies; компетенции