Міжнародний досвід у сфері правотворення та його імплементація в українську систему правотворчості - Осадчук, Г. Є.; Osadchuk, H. Ye. (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 59-60, 2024)
Один з підходів до дослідження міжнародного досвіду у сфері правотворення полягає у вивченні прикладів успішного впровадження міжнародного досвіду в інших країнах. Це дозволяє зробити порівняння та визначити ефективні практики, які можуть бути застосовані в українській моделі правотворення. В Україні спостерігається тенденція до застосування міжнародного права у національному законодавстві.

One approach to studying international experience in the field of lawmaking is to study examples of successful implementation of international experience in other countries. This allows for comparison and identification of effective practices that can be applied in the Ukrainian model of lawmaking. In Ukraine, there is a tendency to apply international law in national legislation.

Один из подходов к исследованию международного опыта в сфере правотворчества состоит в изучении примеров успешного внедрения международного опыта в других странах. Это позволяет сравнить и определить эффективные практики, которые могут быть применены в украинской модели правотворчества.
Keywords: держава і право; Україна; правотворення; правотворчість; міжнародний досвід; state and law; Ukraine; lawmaking; international experience