Оптимальний бойовий стан як необхідний компонент у службовій діяльності правоохоронців - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; Дербишов, Н. В.; Derbyshov, N. V.; Олександр Скляр (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 551-552, 2025)
Наголошено, що оптимальний бойовий стан дозволяє бійцю ефективно реагувати на стресові ситуації, приймати правильні рішення та зберігати фізичні й психологічні ресурси. Вивчення цього питання сприятиме підвищенню ефективності службової та службово-бойової діяльності поліцейських, військовослужбовців та інших представників екстремальних професій, де потрібна висока витривалість, концентрація уваги, швидкість реакції, максимальна зосередженість на виконанні завдань.

It was emphasized that optimal combat readiness allows a fighter to effectively respond to stressful situations, make the right decisions, and preserve physical and psychological resources. Studying this issue will help increase the effectiveness of service and service-combat activities of police officers, military personnel, and other representatives of extreme professions that require high endurance, concentration, speed of reaction, and maximum focus on completing tasks.
Keywords: правоохоронці; службова діяльність; оптимальний бойовий стан; law enforcement officers; official activity; optimal combat readiness