Гендерна проблематика в українській та зарубіжній літературах - Чередник, С. О.; Cherednyk, S. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9067-4505 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 467-469., 2022)
Зазначено, що гендерне питання як соціальний атрибут включене в політику і практику структур безпеки для задоволення потреб усіх громадян. Ідеї фемінізму прийшли до України із запізненням і сповістили про зародження феміністичного руху та продовжилися боротьбою з гендерними стереотипами. Розглянута гендерна проблематика в українській та зарубіжній літературах. Отмечено, что гендерный вопрос как социальный атрибут включен в политику и практику структур безопасности для удовлетворения потребностей всех граждан. Идеи феминизма пришли в Украину с опозданием и известили о зарождении феминистского движения и продолжились борьбой с гендерными стереотипами. Рассмотрена гендерная проблематика в украинской и зарубежной литературах. It is noted that the gender issue as a social attribute is included in the policy and practice of security structures to meet the needs of all citizens. The ideas of feminism came to Ukraine late and announced the birth of the feminist movement and continued to fight gender stereotypes. Gender issues in Ukrainian and foreign literature are considered.
Чередник С. О. Гендерна проблематика в українській та зарубіжній літературах / С. О. Чередник / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 467-469.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; гендерна проблематика; гендерная проблематика; gender; українська та зарубіжна література; украинская и зарубежная литература; Ukrainian and foreign literature; феміністичний рух; феминистическое движение; feminist movement; боротьба з гендерними стереотипами; борьба с гендерными стереотипами; combating gender stereotypes; роль жінки; роль женщины; role of a woman