Статті 149 і 332 Кримінального кодексу України: окремі проблеми законодавчого викладу, узгодженості і тлумачення - Лизогуб, Я. Г.; Lyzohub, Ya. G.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9824-0798 (Адвокат. – 2005. – № 7. – С. 9-11, 2005)
Стаття присвячена питанням диференціації таких злочинів як "торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини" і "незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Розглядаючи ці склади злочинів, автор також зачіпає питання некоректного законодавчого викладу змісту злочину, передбаченого статтею 332 КК України.

The paper is devoted to the issue of the differentiation of such crimes as "trade of human beings or other illegal agreement regarding a handing over person" and "illegal passing of people through the state border of Ukraine". By considering these corpuses dilicti, the author also touches an issue of incorrect legislative formulation of the content of a crime, provided by article 332 of the Criminal code of Ukraine.

Статья посвящена вопросам дифференциации таких преступлений как "торговля людьми или другое незаконное соглашение относительно передачи человека" и "незаконная переправка лиц через государственную границу Украины". Рассматривая эти составы преступлений, автор также затрагивает вопрос некорректного законодательного изложения содержания преступления, предусмотренного статьей 332 УК Украины.
Лизогуб, Я. Статті 149 і 332 Кримінального кодексу України: окремі проблеми законодавчого викладу, узгодженості і тлумачення / Ярослав Лизогуб // Адвокат. - 2005. - № 7. - С. 9-11.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; торговля людьми; незаконная переправка лиц через государственную границу Украины; квалификация преступлений; незаконное перемещение через государственную границу; торгівля людьми; незаконне переправлення осіб через державний кордон України; кваліфікація злочинів; незаконне переміщення через державний кордон; trafficking in human beings; illegal traffic; qualification of crimes; illegal transfer