До характеристики форм та методів застосування адміністративного примусу органами Національної поліції України - Калашнік, В.; Kalashnik, V. (Knowledge, Education, Law, Management. – 2021. – Vol. 2, № 2 (38). – P. 113-117, 2021)
Зазначено, що створення Національної поліції стало важливим кроком на шляху реформування правоохоронного сектору нашої держави. Водночас поліція як сервісний орган, який працює з населенням на засадах партнерства, у своїй діяльності реалізує низку заходів, які, серед іншого, мають адміністративно-примусовий характер. Розкрито зміст форм і методів застосування адміністративного примусу органами Національної поліції України. У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів учених, опрацьовано зміст і особливості поняття «форма». Запропоновано авторське визначення терміна «форми застосування адміністративного примусу в діяльності Національної поліції». Охарактеризовано зміст та значення терміна «метод», а також його трактування залежно від форми адміністративного примусу. Наведено визначення методів застосування адміністративного примусу в діяльності поліції, а також наведено їх перелік.

The relevance of the article is that the creation of the National Police was an important step towards reforming the law enforcement sector of our state. At the same time, declaring the police a service body that works with the population on a partnership basis, in its activities, it implements a number of measures, including administrative and coercive. The purpose of the article is to clarify the scope and disclose the content of forms and methods of application of administrative coercion by the National Police of Ukraine. The article, based on the analysis of scientific views of scientists, elaborates the content and features of the concept of “form”. The author’s definition of the term “forms of application of administrative coercion in the activities of the National Police” is proposed. The meaning and significance of the term “method” are described, as well as its interpretation depending on the form of administrative coercion. The definition of methods of application of administrative coercion in police activity is given, and also their list is given.

Отмечено, что создание Национальной полиции стало важным шагом на пути реформирования правоохранительного сектора нашего государства. В то же время полиция как сервисный орган, работающий с населением на основе партнерства, в своей деятельности реализует ряд мер, которые, среди прочего, носят административно-принудительный характер. Раскрыты содержание форм и методов применения административного принуждения органами Национальной полиции Украины. В статье, опираясь на анализ научных взглядов ученых, проработаны содержание и особенности понятия «форма». Предложено авторское определение термина "формы применения административного принуждения в деятельности Национальной полиции". Охарактеризованы содержание и значение термина «метод», а также его трактовка в зависимости от формы административного принуждения. Приведено определение методов применения административного принуждения в деятельности полиции, а также приведен их перечень.
To the characteristics of forms and methods of application of administrative coercion by the bodies of the National Police of Ukraine
W sprawie charakterystyki form i metod stosowania przymusu administracyjnego przez organy narodowej Policji Ukrainy
Калашнік, В. До характеристики форм та методів застосування адміністративного примусу органами Національної поліції України / Володимир Калашнік // Knowledge, Education, Law, Management. – 2021. – Vol. 2, № 2 (38). – P. 113-117. - DOI: https://doi.org/10.51647/kelm.2021.2.2.19.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; адміністративно-правовий примус; administrative and legal coercion; административно-правовое принуждение; методи адміністративного примусу; methods of administrative coercion; методы административного принуждения