Принципи превентивної діяльності органів Національної поліції України - Іванов, А. О.; Ivanov, A. O. (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. IV наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 27 червня 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 100-101, 2024)
Відзначено, що під принципами превентивної діяльності органів Національної поліції України слід розуміти як найбільш загальні та найбільш важливі, науково обґрунтовані ідеї, закріплені (оформлені) в якості відправних (базисних), незаперечних правових положень, на яких ґрунтується превентивна діяльність органів Національної поліції України. Наведено принципи, які, у поєднанні із загальними засадами, мають забезпечити більш змістовний, послідовний, цілеспрямований, ефективний та дієвий характер превентивної діяльності.

It was noted that the principles of preventive activity of the National Police of Ukraine should be understood as the most general and most important, scientifically based ideas, fixed (drafted) as starting (basic), indisputable legal provisions, on which the preventive activity of the National Police of Ukraine is based. The principles that, in combination with the general principles, should ensure a more meaningful, consistent, purposeful, efficient and effective nature of preventive activities are given.

Под принципами превентивной деятельности органов Национальной полиции Украины следует понимать как наиболее общие и наиболее важные, научно обоснованные идеи, закрепленные (оформленные) в качестве отправных (базисных), неоспоримых правовых положений, на которых основывается превентивная деятельность органов Национальной полиции Украины. Приведены принципы, которые в сочетании с общими принципами должны обеспечить более содержательный, последовательный, целенаправленный, эффективный и действенный характер превентивной деятельности.
Keywords: Національна поліція України; превентивна діяльність; принципи; National Police of Ukraine; preventive activity; principles; Национальная полиция Украины; превентивная деятельность; принципы