Особливості законодавчого визначення поняття «воєнний стан» у 1941-1945 роках - Галкіна, О. М.; Halkina, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9095-9463 (Приватно-правові та публічно-правові відносини: проблеми теорії та практики в умовах воєнної агресії: зб. наук. пр. (м. Кропивницький, 07 жовт. 2022 р.). – Кропивницький: ДонДУВС, 2022. – С. 51-53, 2022)
Розглянуті проблеми введення, дії та скасування надзвичайного адміністративно-правового режиму воєнного стану в СРСР під час Великої Вітчизняної війни. Проаналізовано досвід механізму дії правового режиму воєнного стану.

Considered the problems of introduction, action and cancellation of the extraordinary administrative and legal regime of martial law in the USSR during the Great Patriotic War. The experience of the mechanism of action of the legal regime of martial law is analyzed.

Рассмотрены проблемы введения, действия и отмены чрезвычайного административно-правового режима военного положения в СССР во время Великой Отечественной войны. Проанализирован опыт механизма действия правового режима военного положения.
Галкіна, О. М. Особливості законодавчого визначення поняття «воєнний стан» у 1941-1945 роках / О. М. Галкіна // Приватно-правові та публічно-правові відносини: проблеми теорії та практики в умовах воєнної агресії: зб. наук. пр. (м. Кропивницький, 7 жовт. 2022 р.) / МВС України, Донец. держ. ун-т внутр. справ. – Кропивницький: ДонДУВС, 2022. – С. 51-53.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; режим воєнного стану; військова влада; надзвичайний режим; режим военного положения; военная власть; чрезвычайный режим; 1941-1945; martial law regime; military power; emergency regime; СРСР