Проблеми протидії корупційним виборчим технологіям - Корж, В. П.; Korzh, V. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9431-8727 (Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 78-80., 2019)
Застосування корупційних виборчих технологій дискредитує найважливіші інститути безпосереднього народовладдя, перетворює народне волевиявлення в химеру, сприяє бюрократично-корумпованій еліті, кримінальним і напівкримінальним структурам скуповувати представницькі органи державної влади. Автор вважає, що реальна протидія корупційним виборчим технологіям залежить від політичної волі, розробки антикорупційних стандартів та впровадження їх у виборчий процес, розробки нового виборчого законодавства, удосконалення кримінального законодавства.

The use of corrupt electoral technologies discredits the most important institutions of direct democracy, turns the people's will into a chimera, promotes the bureaucratically corrupt elite, criminal and semi-criminal structures to buy up representative bodies of state power. The author believes that the real counteraction to corrupt electoral technologies depends on political will, the development of anti-corruption standards and their implementation in the electoral process, the development of new electoral legislation, and the improvement of criminal legislation.

Применение коррупционных избирательных технологий дискредитирует важнейшие институты непосредственного народовластия, превращает народное волеизъявление в химеру, способствует бюрократически коррумпированной элите, криминальным и полукриминальным структурам скупать представительные органы государственной власти. Автор считает, что реальное противодействие коррупционным избирательным технологиям зависит от политической воли, разработки антикоррупционных стандартов и внедрения их в избирательный процесс, разработки нового избирательного законодательства, усовершенствования уголовного законодательства.
Корж, В. П. Проблеми протидії корупційним виборчим технологіям / В. П. Корж // Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 жовт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Громад. спілка «Центр запобігання та протидії корупції» ; Громад. рада при МВС України. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 78-80.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія корупції; противодействие коррупции; anti-corruption; виборчі процеси; избирательные процессы; electoral processes; виборчі технології; избирательные технологии; electoral technologies; електоральна корупція; электоральная коррупция; electoral corruption; корупційні виборчі технології; коррупционные избирательные технологии; corrupt electoral technologies; підкуп електорату; подкуп электората; bribing the electorate; корупційні діяння службових осіб; коррупционные деяния должностных лиц; corrupt acts of officials; фальсифікація результатів виборів; фальсификация результатов выборов; electoral fraud; антикорупційні стандарти; антикоррупционные стандарты; anti-corruption standards