Деякі аспекти комплектування кінологічних підрозділів Національної поліції та підготовка кінологів - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.-практ. семінару (м. Харків, 29 жовт. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 25-28., 2020)
Зазначено, що для підвищення фізичної підготовки і професійної майстерності кінологів, обміну досвідом, виявлення кращих кінологів поліції, а також покращення підготовки службових собак серед кінологів зі службовими собаками підрозділів поліції проводяться всеукраїнські та обласні змагання з багатоборства кінологів. Запропоновано внести відповідні зміни до наказу Міністерства внутрішніх справ України від 01.11.2016 № 1145 «Про затвердження Інструкції з організації діяльності кінологічних підрозділів Національної поліції України» та закріпити зазначену систему підготовку інспекторів-кінологів із службовими собаками в Національній поліції України. Отмечено, что для повышения физической подготовки и профессионального мастерства кинологов, обмена опытом, выявления лучших кинологов полиции, а также улучшения подготовки служебных собак среди кинологов со служебными собаками подразделений полиции проводятся всеукраинские и областные соревнования по многоборью кинологов. Предложено внести соответствующие изменения в приказ Министерства внутренних дел Украины от 01.11.2016 № 1145 «Об утверждении Инструкции по организации деятельности кинологических подразделений Национальной полиции Украины» и закрепить упомянутую систему подготовки инспекторов-кинологов со служебными собаками в Национальной полиции Украины. It was noted that in order to improve the physical training and professional skills of cynologists, exchange experience, identify the best police cynologists, as well as improve the training of service dogs among cynologists with service dogs of police units, all-Ukrainian and regional competitions in all-around cynologists are held. It is proposed to make appropriate changes to the order of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine dated November 1, 2016 No. 1145 “On approval of the Instructions for organizing the activities of canine units of the National Police of Ukraine” and to fix the mentioned system of training canine inspectors with service dogs in the National Police of Ukraine.
Шатрава, С. О. Деякі аспекти комплектування кінологічних підрозділів Національної поліції та підготовка кінологів / С. О. Шатрава // Особливості організації кінологічної діяльності правоохоронних органів в Україні : тези доп. учасників наук.-практ. семінару (м. Харків, 29 жовт. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 25-28.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; розвиток кінологічних служб; развитие кинологических служб; development of cynological services; кінологічні підрозділи; кинологические подразделения; cynological units; комплектування кінологічних підрозділів; комплектование кинологических подразделений; staffing of cynological units; підготовка інспекторів-кінологів; подготовка инспекторов-кинологов; training of canine inspectors; службові собаки; служебные собаки; service dogs; професійна майстерність кінологів; профессиональное мастерство кинологов; professional skills of cynologists