Щодо об’єктів оперативно-розшукової діяльності Харківського губернського жандармського управління у 1907–1914 рр. - Алексєєва, Ю. А.; Aleksieieva, Yu. A. (Форум права. - 2016. - № 3. - С. 5–11, 2016)
На прикладі Харківського губернського жандармського управління розглядається певна зміна у пріоритетах роботи губернських жандармських управлінь. Показано, що першочергова увага з боку жандармів у міжреволюційний період приділялася есерам, які відводили особливу роль в активізації антиурядових настроїв народних мас тероризму.

For example, the Kharkiv provincial gendarmerie considered changes in the priorities of the provincial gendarmerie. It is shown that high priority by the gendarmes in the interrevolutionary period is given to the SRs, who diverted a special role in the activation of antigovernment sentiment of the masses of terrorism.

На примере Харьковского губернского жандармского управления рассматриваются изменения в приоритетах работы губернских жандармских управлений. Показано, что первоочередное внимание со стороны жандармов в межреволюционный период уделялась эсерам, которые отводили особенную роль в активизации антиправительственных настроений народных масс терроризма.
Об объектах оперативно-розыскной деятельности Харьковского губернского жандармского управления в 1907–1914 гг.
On Objects of Operational-Investigative Activity of the Kharkov Provincial Gendarmerie in the 1907–1914
Алексєєва, Ю. А. Щодо об’єктів оперативно-розшукової діяльності Харківського губернського жандармського управління у 1907–1914 рр. [Електронний ресурс] / Ю. А. Алексєєва // Форум права. – 2016. – № 3. – С. 5–11. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2016_3_3.pdf.
Алексєєва Ю. А. "Щодо об’єктів оперативно-розшукової діяльності Харківського губернського жандармського управління у 1907–1914 рр.." Форум права 3 (2016): 5–11.
Keywords: Україна; Історія. History. История; Харківська область; Харьковская область; Kharkiv region; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; Окремий корпус жандармів; губернське жандармське управління; політичний розшук; Харківське губернське жандармське управління; Харьковское губернское жандармское управление; Kharkov Provincial Gendarmerie