Особливості формування територіальної системи місцевого ринку праці - Луценко, Г. П.; Дружинін, В. О. (Матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції „Актуальні питання управління сталим розвитком у сучасному суспільстві: проблеми та перспективи”, 24–25 жовтня 2019 р. – Кременчук: Видавець СВД Олексієнко В.В., 2019. – С.91–92, 2019)
У дослідженні доведено, що функціонування місцевого ринку праці здійснюється завдяки поєднанню територіального та галузевого розподілу праці. Основна особливість територіального розподілу праці обумовлена факторами внутрішнього та зовнішнього характеру. При цьому найвпливовішими факторами виступають галузеві співвідношення в оплаті праці, пропорції між доходами працівників, зайнятих у різних секторах економіки, рівень забезпечення робочою силою певної галузі, рівень інвестиційної активності суб’єктів господарювання та інвестиційні можливості відтворення робочих місць у різних галузях тощо. Місцевий ринок праці розглядається як територіальна система, яка є відкритою системою, що має інтенсивні зв'язки з середовищем, з іншими системами. Ресурсом для даної системи є трудові ресурси в певному соціально-демографічному ракурсі і працедавці, як результат галузевого або секторного ракурсу господарського комплексу території. Продуктом, який виробляється даною системою є оптимальна зайнятість населення.
Луценко, Г. П. Особливості формування територіальної системи місцевого ринку праці // Матеріали VІ Міжнародної науково-практичної конференції „Актуальні питання управління сталим розвитком у сучасному суспільстві: проблеми та перспективи”, 24–25 жовтня 2019 р. – Кременчук: Видавець СВД Олексієнко В.В., 2019. – С.91–92
Keywords: місцевий ринок праці; регіональні інтеграційні угрупування; територіальна система місцевого ринку праці; селітебні зв'язки; сінергічні зв'язки