Актуальні вимоги до мови права - Ніколайчук, Ю. С.; Nikolaichuk, Yu. S.; Перцева, В. А.; Pertseva, V. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 650-651, 2025)
Відзначено, що мова права залишається складним і специфічним мовним явищем, але для того, щоб закон був дієвим інструментом регуляції правових відносин, вона повинна позбутися надмірної спеціалізованості, зайвої уніфікованості, термінологічної стереотипності та невідповідності загальномовним стандартам і нормам.

It is noted that the language of law remains a complex and specific linguistic phenomenon, but in order for the law to be an effective instrument for regulating legal relations, it must get rid of excessive specialization, excessive uniformity, terminological stereotypes, and inconsistency with general language standards and norms.
Keywords: мова права; норми права; вимоги до мови права; language of law; legal norms; requirements for the language of law