Кримінально-процесуальне регулювання слідчих дій за участю неповнолітнього - Бандурка, І. О.; Bandurka, I. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9697-5587 (Наше право. - 2021. - № 3. - С. 43-53, 2021)
Розглянуто проблеми проведення окремих слідчих дій за участю неповнолітніх, які продовжують мати місце в практичній діяльності правоохоронних органів, які проводять розслідування і вимагають ряду законодавчих рішень, спрямованих на їх усунення. Наголошено, що проведення слідчих дій за участю неповнолітнього повинно супроводжуватися ретельним збиранням, закріпленням і оцінкою доказів, урахуванням віку, фізичного і психологічного стану неповнолітнього, уважністю і продуманістю при складанні процесуальних документів, а також контролем з боку керівників слідчих органів за розслідуванням кримінальних проваджень цієї категорії.

The problems of conducting separate investigative actions involving minors, which continue to take place in the practical activities of law enforcement agencies that conduct investigations and require a number of legislative decisions aimed at their elimination, are considered. It is emphasized that the conduct of investigative actions involving a minor should be accompanied by careful collection, consolidation and evaluation of evidence, taking into account the age, physical and psychological state of the minor, carefulness and thoughtfulness when drawing up procedural documents, as well as control by the heads of investigative bodies investigating criminal proceedings of this category .

Рассмотрены проблемы проведения отдельных следственных действий с участием несовершеннолетних, продолжающих иметь место в практической деятельности правоохранительных органов, проводящих расследование и требующих ряда законодательных решений, направленных на их устранение. Отмечено, что проведение следственных действий с участием несовершеннолетнего должно сопровождаться тщательным сбором, закреплением и оценкой доказательств, учетом возраста, физического и психологического состояния несовершеннолетнего, внимательностью и продуманностью при составлении процессуальных документов, а также контролем руководителей следственных органов по расследованию уголовных производств данной категории. .
Features of investigative actions with the participation of a minor
Бандурка, І. О. Кримінально-процесуальне регулювання слідчих дій за участю неповнолітнього / Бандурка ірина Олександрівна // Наше право. - 2021. - № 3. - С. 43-53. - DOI: 10.32782/NP.2021.3.7.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; неповнолітні; minors; несовершеннолетние; слідчі дії; investigative actions; следственные действия; учасники кримінального процесу; допит неповнолітнього; interrogation of a minor; допрос несовершеннолетнего; законодавство; legislation; законодательство