Щодо діяльності органів прокуратури у сфері забезпечення права громадян на охорону здоров'я - Буряк, І. О.; Buriak, I. O. (Форум права. – 2013. – № 1. – С. 101-105, 2013)
Підкреслюється, що сфера забезпечення права на охорону здоров’я, з урахуванням його взаємозв’язків і взаємозалежностей з іншими основними правами і свободами людини, є одним з пріоритетних напрямків прокурорського нагляду. Пропонуються шляхи удосконалення організації діяльності органів прокуратури у сфері охорони здоров’я та формулюються пропозиції щодо удосконалення чинного законодавства.

It is emphasized that the scope of ensuring the right to health, given its linkages and interdependencies with other fundamental rights and freedoms, is with one of the priorities of Public Prosecutions. Ways of improving the organization of organs in health and formulates proposals for improvement of the current legislation.

Подчеркивается, что сфера обеспечения права на охрану здоровья, с учетом его взаимосвязей и взаимозависимостей с другими основными правами и свободами человека, является одним из приоритетных направлений прокурорского надзора. Предлагаются пути совершенствования организации деятельности органов прокуратуры в сфере здравоохранения и формулируются предложения по совершенствованию действующего законодательства.
On the Activities of Prosecutors in Ensuring Citizens’ Right to Health
О деятельности органов прокуратуры в сфере обеспечения права граждан на охрану здоровья
Буряк, І. О. Щодо діяльності органів прокуратури у сфері забезпечення права громадян на охорону здоров'я [Електронний ресурс] / І. О. Буряк // Форум права. — 2013. — № 1. — С. 101-105. — Режим доступу: http://archive.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2013-1/13bionoz. pdf.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи прокуратури; органы прокуратуры; prosecutor’s office agencies; право на охорону здоров'я; право на охрану здоровья; right to health protection; гарантії; гарантии; guarantees