До проблеми криміналізації діяльності «груп смерті» на Україні - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5599-3335; Закоморний, Я. О.; Zakomornyi, Ya. O. (Юридичний науковий електронний журнал. - 2017. - № 5. - С. 164-167, 2017)
У статті розглянуто проблему існування чинників криміналізації діяльності осіб по доведенню до самогубства інших осіб шляхом залучення їх до участі в «групах смерті» в Інтернет просторі. Робиться висновок про існування таких чинників та можливості криміналізації діяльності модераторів такої категорії груп в соціальних мережах в Інтернет просторі України.

The article deals with the problem of the existence of factors criminalizing the activities of individuals in bringing others to suicide by engaging them in "death groups" in the Internet. A conclusion is made about the existence of such factors and the possibility of criminalizing the activities of moderators of such a category of groups in social networks in the Internet space of Ukraine.

В статье рассмотрена проблема существования факторов криминализации деятельности лиц по доведению до самоубийства других лиц путем привлечения их к участию в «группах смерти» в Интернет пространстве. Делается вывод о существовании таких факторов и возможности криминализации деятельности модераторов такой категории групп в социальных сетях в Интернет пространстве Украины.
Тo the problem of criminalization of «death groups» in Ukraine
Фіалка, М. І. До проблеми криміналізації діяльності «груп смерті» в Україні [Електронний ресурс] / Фіалка М. І., Закоморний Я. О. // Юридичний науковий електронний журнал. - 2017. - № 5. - С. 164-167. - Режим доступу: http://www.lsej.org.ua/5_2017/44.pdf.
Keywords: криміналізація; чинники криміналізації; групи смерті; доведення до самогубства; Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; criminalization; криминализация; criminological factors; факторы криминализации; death group; группы смерти; conducting suicide; доведение до самоубийства; соціальні мережі; social networks; социальные сети