Трансформація методу правового регулювання відносин в інформаційному праві - Панова, І. В.; Panova, I. V.; Панова Ірина Вікторівна (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020. - С. 389-391, 2020)
Зазначено, що виходячи зі змісту галузі інформаційного права, можна говорити про єдиний правовий метод, що передбачає використання універсальних диспозитивного (приватноправового) й імперативного (публічно-правового) способів правового регулювання, який можна визначити як змішаний метод правового регулювання інформаційних відносин. Змішаний метод правового регулювання інформаційних відносин реалізується через характер правових норм. Отмечено, что исходя из содержания отрасли информационного права, можно говорить о едином правовом методе, предусматривающем использование универсальных диспозитивного (частноправового) и императивного (публично-правового) способов правового регулирования, который можно определить как смешанный метод правового регулирования информационных отношений. Смешанный способ правового регулирования информационных отношений реализуется через характер правовых норм. It is noted that based on the content of the information law branch, we can talk about a single legal method that involves the use of universal dispositive (private law) and imperative (public law) methods of legal regulation, which can be defined as a mixed method of legal regulation of information relations. The mixed method of legal regulation of information relations is realized through the nature of legal norms.
Keywords: Інформаційне право. Information law. Информационное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Теорія держави і права. The theory of state and law. Теория государства и права; метод правового регулювання; метод правового регулирования; method of legal regulation; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; інформаційні відносини; информационные отношения; information relations; імперативний аспект; императивный аспект; imperative aspect; диспозитивний аспект; диспозитивный аспект; dispositive aspect